diumenge, 8 d’abril del 2012

LA CNT ASSEGURA L'ÈXIT DE LA VAGA AL RACC

    La vaga ha estat tot un èxit, i la proba més evident són els esforços desesperats de govern i empresaris per a intentar mirar cap a un altre costat. No ens ha d'estranyar que els mitjans de comunicació centressin la seva atenció en el Consell de Ministres, o que els ajuntaments del PP encenguessin els fanals per a falsejar dades, o que no aparegués ni una sola dada objectiva que desmentís les dades aportades pels sindicats, o que Joan Rossell, president de la CEOE, reconegués al dia següent amb la boca ben petita que potser sí que cal negociar amb els sindicats, o que, en la seva ja habitual reacció de canalla consentida acostumada a guanyar, entre plors, reconeguessin la derrota, però titllessin la jornada d'incívica.

    I no ens ha d'estranyar, perquè és la reacció habitual dels que perden, i el mateix ha fet el RACC.  Els encorbatats amb mil cursos de power point estan massa acostumats a que la vida els somrigui, i a que uns quants els segueixin el joc. No poden entendre que els passi el contrari. No es tracta només que s'adonin que la major part de la plantilla n'està farta, que no els ha rigut les gràcies i que ha fet vaga, no es tracta tampoc que fos una minoria la que simulés que els importava un colló anar a treballar tot balbucejant arguments improvisats sobre el dret al treball, i mirant de reüll al jefecillo de torn (estaven desitjant anar a casa, tots ho sabem...), sinó que a sobre, guanyem!  La seva reacció? La pataleta, d'una banda, i de l'altra, aprofitar per a dividir.

    Abans han preferit pagar el salari de tota la plantilla encara que no hagin treballat (per cert, heu treballat gratis! Ara sabeu de que serveixen els piquets?), el que els permetrà falsejar dades i intentar (només intentar) ser els bons de la peli, abans dir que els piquets han estat ultra-violents insurreccionalistes, membres d'una banda armada, yihadistes, anti-sionistes, membres d'una cèl·lula pertranyent a l'eix del mal del nou grup autodenominat alca-eta, que reconèixer la derrota de la vaga. Per si a algú li queda algun dubte: No ens preocupen el més mínim les rebequeries de la patronal. Al contrari. Són un bon símptoma. Ens reafirma que la vaga ha estat un èxit i que hem fet el que calia fer. És normal que la patronal tiri per aquí, en un intent desesperat de radicalitzar (encara més) a alguns "companys", enfrontant-los per la via judicial contra la CNT.

     En aquest sentit, som conscients que la patronal vol simular que la seva és una única veu a dins l'empresa i que fins i tot els treballadors la comparteixen, però que no s'enganyin, segueixen sent minoria, per molt que alguns companys els riguin les gràcies. Deu ser, d'una banda, que tenen probes de la nostra radicalitat. En tot cas, nosaltres sí que en tenim de probes, i si a algú no li ha passat pel cap, també tenim advocats, i no dubtarem en defensar-nos si s'obre la veda. D'altra banda, no creiem que sigui del tot negatiu que aquests suposats companys ens denunciïn i quedin retractats, així no només la CNT, sinó també la majoria de companys, que SÍ que han secundat la vaga, i gràcies als quals la CEOE s'està plantejant reobrir les negociacions amb els sindicats (bona feina, companys/es!!), sàpiguen que mentre els uns arrisquen pel bé de tots exercint el seu dret a vaga, els ultres tenen la poca vergonya de mirar-se la butxaca (és l'únic que els importa, que ningú s'enganyi) i treballar el dia de vaga general, enfrontant-se als piquets costi el que costi, i balbucejant improvisats arguments sobre el seu dret al treball i a les llibertats individuals. Per cert, és curiós veure aquests "companys" parlant de drets... Passa en comptades ocasions, i el dia de la vaga n'és un d'ells... En tot cas, si volen quedar retractats, no serem nosaltres qui els hi ho impedeixi.

    El que ja ens preocupa més és l'actitud de determinats sindicats que formen part del Comitè d'Empresa, que no només no van moure un sol dit per a que la vaga tirés endavant (no van fer piquets ni informatius,  ni de cap tipus a l'empresa on tenen secció sindical) però que s'han afanyat a sumar-se al carro de l'empresari... Lamentable. Aquestes seccions sindicals han oblidat que la seva funció és la de defensar els interessos dels treballadors, i no els de la patronal! Els drets no s'han aconseguit defensant el dret de treballar un dia de vaga, sinó defensant el dret a exercir-la... Amb quina legitimitat un sindicat es posiciona sobre l'actitud d'uns piquets en els que haurien d'haver participat? Mentre ells eren a casa (o a la feina?!), la CNT mirava que la vaga tingués sentit. Ja ho saben això les seves pròpies centrals sindicals? Ho saben les seves seccions sindicals que en altres empreses sí que feien piquets i vetllaven per la vaga?

    Per últim, volíem destacar que mentre nosaltres discutim sobre com hauria de ser un piquet, sobre si uns o altres són violents, mentre els sindicats venuts fan “condemnes enèrgiques”, la patronal del RACC ja ha fet modificacions de jornada aplicant la reforma. Mentre nosaltres discutim sobre el sexe dels àngels, ens apliquen una reforma laboral que destrueix sense precedents els drets més bàsics dels treballadors. Creix l'atur. Augmenten els desnonaments. Creix la taxa de suïcidis. El país s'ensorra. Això és violència.

Secció Sindical CNT-AIT Acaservi.

4 comentaris:

  1. Ben dit. Bon repàs, si senyors!

    ResponElimina
  2. Exito?? pero que pelicula estáis viendo vosotros?Si trabajó todo el mundo hasta los que el dia antes nos pedian que hicieramos huelga!
    Para hacer un piquete de una hora mejor no hacer nada, os tendríais que haber quedado todo el día y entonces si que hubiera sido un exito.

    ResponElimina
  3. Los directivos continuan gastando miles de euros cada año para ir a la Formula1 de Montmelo en helicoptero a costa d elos socios?

    ResponElimina
  4. Si solo fuera que se gastan miles de euros para ir a montmelo!! Ay si los socios supieran que hacen. Con su dinero......

    ResponElimina