dissabte, 18 de febrer del 2012

Reforma Laboral, consum i altres coses del capitalisme

La Reforma Laboral aprovada per l'actual govern del PP (amb el beneplàcit de PSOE i CIU) segueix en la linia marcada pels poders fàctics, causants de la crisis (Mercats, borsa, grans multinacionals, bancs, polítics neoliberals) tots ells representants del càncer que s'escampa per aquest món nostre, i que només té un nom, capitalisme.
Són ells els causants i són ells (curiosament) els qui ens volen treure de l'actual situació, com ho volen fer? Doncs com sempre, afeblint més al feble, enderrocant totes les avantatges socials, que tan i tan varen costar als nostres rebesavis,avis i pares...(sang, suor, llàgrimes, presons, exilis...)
Ho volen fer, principalment, fent creure a la massa que la culpa de la crisis la tenen els treballadors (tenen masses drets i cobren massa) i la té el sistema públic de la índole que sigui (hospitals, escoles, guarderies...).

Ells malgrat ser els causants ( i alguns ho admeten amb la boca petita), no es senten responsables, perquè la gent vol consumir i ells ho faciliten, es el seu negoci, volen que la gent consumeixi a tot drap, encara que no sigui sostenible, ni per les pròpies persones ni per el món on vivim...
Esgrimeixen la idea que s'ha de créixer a qualsevol preu, Créixer CRÉIXER i CRÉIXER......, per activar el consum...., això es el propòsit del capitalisme, no es busca el benestar de la humanitat, es busca el creixement econòmic il·limitat d'una minoria, i això és fa controlant la majoria amb les eines del consum sense sentit, atiat (molt eficaçment) per la simpàtica publicitat.

Només una reflexió homes i dones de bé, es crearà una bombolla tal, que ens explotarà a la cara quan menys ens ho pensem, i no només a nivell econòmic, sinó també medioambiental, i aquesta serà la pitjor part, perquè de planeta només en tenim un...

Temps al temps...

La reforma laboral imposada pel govern del PP i aclamada des de la elit capitalista mundial es:

·Abaratiment del acomiadament, Acomiadament de 20 dies per any treballat per motius econòmics, sous més baixos, convenis col·lectius sense poder real, Ere exprés i unilateral, acomiadaments per absentisme justificat, més responsabilitat però el mateix sou, més contractes a temps parcial amb salaris baixos, menys especialització...etc...
Això ens deixa als treballadors casi a nivells decimonónics, hem retrocedit 150 anys senyors, només en un "click" s'han carregat segles de lluita, trist oi? Si no lluitem ara pels nostres drets, quan es lluitarà?  

Sabeu què? tot el poder el té l'empresari, amo i senyor del treball i el diner..., doncs que se'ls quedin!!! deixem de consumir sense sentit, veureu que no fan falta tantes coses materials per viure, i sereu més feliços amb menys, llavors no sereu presoners del diner, per tant no sereu presoners del treball i podreu veure com es caguen de por els de dalt, perquè no els necessitarem.
Una cançoneta de regal:


Aka, membre de la secció sindical de la CNT a Acaservi
SaluT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada