dissabte, 18 de febrer del 2012

Reforma Laboral, consum i altres coses del capitalisme

La Reforma Laboral aprovada per l'actual govern del PP (amb el beneplàcit de PSOE i CIU) segueix en la linia marcada pels poders fàctics, causants de la crisis (Mercats, borsa, grans multinacionals, bancs, polítics neoliberals) tots ells representants del càncer que s'escampa per aquest món nostre, i que només té un nom, capitalisme.
Són ells els causants i són ells (curiosament) els qui ens volen treure de l'actual situació, com ho volen fer? Doncs com sempre, afeblint més al feble, enderrocant totes les avantatges socials, que tan i tan varen costar als nostres rebesavis,avis i pares...(sang, suor, llàgrimes, presons, exilis...)
Ho volen fer, principalment, fent creure a la massa que la culpa de la crisis la tenen els treballadors (tenen masses drets i cobren massa) i la té el sistema públic de la índole que sigui (hospitals, escoles, guarderies...).

Ells malgrat ser els causants ( i alguns ho admeten amb la boca petita), no es senten responsables, perquè la gent vol consumir i ells ho faciliten, es el seu negoci, volen que la gent consumeixi a tot drap, encara que no sigui sostenible, ni per les pròpies persones ni per el món on vivim...
Esgrimeixen la idea que s'ha de créixer a qualsevol preu, Créixer CRÉIXER i CRÉIXER......, per activar el consum...., això es el propòsit del capitalisme, no es busca el benestar de la humanitat, es busca el creixement econòmic il·limitat d'una minoria, i això és fa controlant la majoria amb les eines del consum sense sentit, atiat (molt eficaçment) per la simpàtica publicitat.

Només una reflexió homes i dones de bé, es crearà una bombolla tal, que ens explotarà a la cara quan menys ens ho pensem, i no només a nivell econòmic, sinó també medioambiental, i aquesta serà la pitjor part, perquè de planeta només en tenim un...

Temps al temps...

La reforma laboral imposada pel govern del PP i aclamada des de la elit capitalista mundial es:

·Abaratiment del acomiadament, Acomiadament de 20 dies per any treballat per motius econòmics, sous més baixos, convenis col·lectius sense poder real, Ere exprés i unilateral, acomiadaments per absentisme justificat, més responsabilitat però el mateix sou, més contractes a temps parcial amb salaris baixos, menys especialització...etc...
Això ens deixa als treballadors casi a nivells decimonónics, hem retrocedit 150 anys senyors, només en un "click" s'han carregat segles de lluita, trist oi? Si no lluitem ara pels nostres drets, quan es lluitarà?  

Sabeu què? tot el poder el té l'empresari, amo i senyor del treball i el diner..., doncs que se'ls quedin!!! deixem de consumir sense sentit, veureu que no fan falta tantes coses materials per viure, i sereu més feliços amb menys, llavors no sereu presoners del diner, per tant no sereu presoners del treball i podreu veure com es caguen de por els de dalt, perquè no els necessitarem.
Una cançoneta de regal:


Aka, membre de la secció sindical de la CNT a Acaservi
SaluT!!!

dimecres, 8 de febrer del 2012

Comunicat Secció Sindical CNT als treballadors de la Central d'Alarmes

I els companys despatxats, i/o convidats a marxar de l'empresa? Parlem-ne una miqueta no?
El termini donat per la empresa s'ha acabat i ja som 7 companys menys a la Central d'Alarmes, per sort aquesta vegada els damnificats ho han decidit ells mateixos, han utilitzat la seva llibertat personal hi han valorat presentar-se voluntaris (Aprofitem per desitjar-los molta sort en tot allò que vulguin fer).

Però no ens enganyem, després de la calma vindrà la tempesta i l'empresa seguirà amb la seva política per acabar amb la Central D'Alarmes tal i com la coneixem avui.

Quan serà el pròxim sorteig?, quina forma prendrà? la d'acomiadament "in situ" o la de "Plan Social"? Quines raons adduirà l'empresa per fer-ho? I el més important, si no hi ha voluntaris...què? Ens quedarem callats esperant que la nostra papereta no surti premiada?...

Comença a ser una qüestió de dignitat personal i col·lectiva fer front a aquesta situació, lluitar pels nostres drets com a treballadors de la Central a de passar de ser un afer conduit pel comitè de torn, a ser un treball de cadascú de nosaltres, qui som els que al final pringuem, com sempre.

Són necessàries més assemblees on tots els treballadors participin i decideixin, i menys desunió entre sindicats, on la inoperància en front dels problemes sigui el pa de cada dia.

Accions en defensa de  les treballadores i treballadors 

La secció sindical de la cnt ja està demostrant que hi ha un altre camí, denunciant davant Inspecció de Treball la flagrant situació donada per l'assoliment de trucades del servei mèdic per part d'operadors de la Central d'Alarmes (Ni és la nostra feina, ni ens paguen per ella ni som formats adequadament...).
Utilitzen la por de les treballadores i treballadors de la Central a ser despatxats per "enchufar" sense miraments tot tipus de feines d'altres departaments, un fet molt i molt lleig, per dir-ho suaument.

Potser si ens preguntessin o ens informessin abans, adduint raons de pes, ho podríem valorar diferent, però la política de la empresa de fets consumats no deixa alternativa.

Cal recordar-los que som persones lliures que desenvolupem un treball i unes funcions per les quals l'empresa paga un salari, no som uns esclaus que se'ls pugui manar qualsevol funció que no entri dins el seu contracte, d'un dia per l'altre i sense explicacions, es comença així i tots sabem com s'acaba, només cal mirar la història...

Eleccions Sindicals


Nosaltres no ens presentem a les properes eleccions sindicals, no creiem en aquest sistema d'elecció de representants, entenem que tot els treballadors han de tenir veu i vot en tot moment, els treballadors s'han de representar ells mateixos i no delegar.
Tanmateix volem entendre que els representants escollits voldran plantar cara a la situació desfermada a la central aquests últims mesos (i anys), com pertoca a un sindicat que sigui digne d'aquest nom, si és així podran comptar amb nosaltres.  
A nosaltres no ens fan falta hores sindicals per treballar pels interessos de tots els treballadors de la Central. 
La secció sindical de cnt ja està treballant dia a dia per defensar els interessos dels treballadors de la Central, tots els nostres esforços estan centrats en això, i no en campanyes electorals.

El que de veritat importa som tots els treballadors de la Central!!!

Si ningú treballa per tu, que ningú decideixi per tu 

SaluT!
Secció Sindical CNT-AIT Acaservi