dijous, 26 de gener del 2012

S'ens pixen a la cara i ens diuen que plou...

L'ofensiva contra els drets dels treballadors i treballadores de la Central d'Alarmes continua a marxes forçades, apart d'estar pendents de la resolució de l'anomenat "Plan Social" on 7 companys seran despatxats de manera premeditada i improcedent a finals d'aquest mes de Gener, ara la moda es que els treballadors facin feines que en el seu contracte no hi són estipulades, com ara agafar i gestionar trucades del departament mèdic (es una altre empresa del racc, on els seus treballadors tenen un conveni diferent i superior en prestacions als de la Central d'alarmes), ajudar en el departament de sinistres (també es una altre empresa) o bé servir de plataforma per l'atenció al client de la marca TATA (el contracte dels treballadors de la central d'alarmes posa explícitament que es duren les tasques d'assistència en carretera, no d'atenció al client, sigui de Racc o de qualsevol client...)

I tot això la empresa ho fa unilateralment, sense preguntar, aixafant els drets dels treballadors, adjudicant feines que no els pertoquen hi ha sobre pagant menys per aquestes feines que en el departament d'origen (mèdic per exemple), es inaudit.

Potser si la empresa preguntés als treballadors, si els pagués com correspon per aquestes feines, potser així no es veuria com un atac, potser cal recordar que som persones lliures, no som esclaus senyors directius de la Central d'Alarmes.

I tot això en el procés de "Plan Social" en la que la Central d'Alarmes viu angoixada, per la manca d'informació, només se sap una data límit, 31 de Gener, però no qui, i així portem mesos, quina manca d'humanitat tenir la gent angoixada que treballa dia a dia i que aixeca la Central amb el seu esforç, quina manca d'humanitat senyors, i això ho aprofiten per posar feines extres als treballadors, jugant amb la por de perdre el treball.

Som persones, no esclaus...
Preguntin, negociïn, escoltin..., abans d'actuar unilateralment.
Gràcies

Secció Sindical CNT-AIT Acaservi.

dimarts, 17 de gener del 2012

El Racc subcontrata (y gratis) la salud de sus socios

El Racc parece haberle pillado gustillo a esto de subcontratar actividades con mano de obra barata, tanto que ahora ha ideado la fórmula de hacerlo totalmente gratis.
Cómo?No tiene desperdicio.
A nuestros dirigentes se les ha ocurrido la genial idea de que el personal de Acaservi ( empresa del grupo que se dedica a la Asistencia en carretera) se pongan a atender las llamadas de emergencia del Servicio Médico del Racc. Tal como suena.
Esto se traduce en que cuando uno de nuestros socios llame al servicio médico quien le va a atender realmente( a no ser que sea un caso de extrema delicadeza, lo cual es de agradecer) es un oficial administrativo, con un contrato de oficinas y despachos y conocimientos nulos sobre medicina i/o emergencias.

Se merecen eso nuestros socios?


Como es lógico,los compañeros del servicio médico están adheridos al convenio de emergencias médicas y cobran infinitamente más que el personal administrativo de la Central de alarmas. Cabe remarcar de todas formas, que "los nuevos fichajes" del servicio médico van a seguir cobrando exactamente lo mismo por hacer esta tarea totalmente ajena a la que consta en su contrato y que además conlleva una enorme responsabilidad y una capacitación profesional.

Llegados a este punto nos hacemos varias preguntas. ¿ Los socios están informados de esto?
¿hasta qué punto es ético i/o legal obligar a que un trabajador atienda llamadas de emergencias médicas sin haber estado contratado para ello? ni tener conocimientos al respecto ¿ Cuál será la siguiente actividad que subcontratarán?


Desde esta sección sindical denunciamos estas prácticas abusivas con los compañeros de la Central de Alarmas (Asistencia en carretera), ejerciendo funciones que no les corresponden por contrato y denunciamos el engaño que los socios están sufriendo cada vez que llaman al denominado "servicio médico"...


Secció Sindical CNT-AIT Acaservi.

dimarts, 10 de gener del 2012

La Professionalitat i el bon fer amb el soci en perill

Tornem a denunciar la total falta d'escrúpols que aquesta empresa (abans denominat "club") fa gala  envers els seus treballadors (que no col·laboradors, com s'ha posat de moda últimament en la parla empresarial...) i amb els seus socis que són qui (pagant la quota anual) sostenen en definitiva el Racc i tota la seva maquinària de negoci.

En l'actual situació de crisis, la precarietat laboral i social van de la mà, aquest sindicat entén que una empresa que sempre ha presumit de cuidar i mimar els seus socis en qualsevol problemàtica, ara quan realment s'ha de demostrar aquesta bona praxis seguint oferint qualitat de servei malgrat les circumstàncies, es faci tot el contrari, subcontractant empreses per fer la feina que fins ara feien amb total professionalitat i rigor els propis treballadors de Racc (segons les últimes estadístiques un 99,8% de satisfacció en les enquestes realitzades pel propi Racc als socis)

Aquesta política ja està restant qualitat de servei a tots els socis i sòcies que per qualsevol circumstància demanen el servei per el qual estan pagant, tant en l'atenció telefònica com en la retallada d'unitats al carrer per solucionar els problemes de manera ràpida i satisfactòria.


Aquest fet diferencial de bon tracte i atenció personal té els dies comptats si es segueix en aquesta linia...

També sorprenen les aventures empresarials desenvolupades per l'actual junta que porten a un fracàs econòmic en tota regla (fallida del circuit de Catalunya, per exemple), potser si es fos més acurat en aquestes polítiques de macro economia, no es restaria qualitat de servei als socis (en el Racc actual el soci és el més important?), i no faria falta fer eres encoberts (d'Octubre a Gener 17 treballadors i treballadores al carrer de manera improcedent, només comptant la Central d'Alarmes)

En moments de crisis es demostra la qualitat d'una empresa, cuidant els seus clients i treballadors.

Així es paga la professionalitat i el bon fer amb el soci? 17 al carrer, i quants més...?

Secció Sindical CNT-AIT Acaservi.

dimarts, 3 de gener del 2012

El RACC exige corbata y zapatos a sus empleados de cara al público

La dirección del club de automovilistas reclama a sus trabajadores que eviten vestimentas informales.

El Real Automóvil Club de de Catalunya (RACC) ha exigido a los trabajadores de su red de oficinas (Empresa
 que vistan de acuerdo con unas pautas concretas: corbata para los hombres y zapatos para las mujeres. Prohibida la ropa tejana y el vestir informal. Esta exigencia verbal ha provocado el malestar de este colectivo que ha decidido incluir este punto en su plataforma reivindicativa, lo que implica que si antes no se llega a un acuerdo será una causa de la primera huelga que afecte a  las dependencias de la entidad automovilística.

Consultada la dirección del RACC, no ha querido hacer declaraciones sobre este aspecto concreto de su política de recursos humanos.

Los representantes sindicales de RACC .SA explican: : "Todo va sumando y después de la reconversión silenciosa a la que se sometió a la empresa, ahora las últimas exigencias han desbordado el vaso de la paciencia”.

Acompañamiento


Desde los ámbitos laborales se explica: “No es sólo la corbata, es su acompañamiento”. Es decir que la corbata lleva aparejada muchas veces una camisa a juego e incluso una americana de conjunto "Con lo que cobramos nos resulta inaceptable”, afirman. En este sentido, aseguran que en una mediación ante el Tribunal Laboral de Catalunya se pidió, sin resultado, que la empresa aportase los uniformes. Sin acuerdo.

Más tarde, y fuera del acto formal, la empresa ofreció regalar una corbata a cada varón si se aceptaba la norma, sin que se lograse avanzar en este camino.

A pesar de lo vistodo del tema indumentario, los empleados del RACC tienen un motivo de enfrentamiento más importante: los horarios. Desde 2007, la empresa aplicó uno que permitía salir a las seis de la tarde. Este horario fue ratificado el pasado enero, pero posteriormente la empresa comunicó que la jornada se debía alargar hasta por lo menos las siete. La disconformidad con este cambio ha causado la convocatoria de huelga. Pero, en el fondo este es un elemento clave. “Tenemos claro que el sueldo es el que es, pero si además ahora nos alargan la jornada de forma que no podemos conciliar con la vida familiar, las cosas se desequilibran”, afirman.
http://www.economiadigital.es/es/notices/
A la Sección Sindical de CNT-AIT Acaservi lamenta profundamente que el Club al que pertenecemos sienta más preocupación por la vestimenta de sus empleados que por las condiciones de trabajo de los mismo, algo que podemos extrapolar(y de lo cual damos fé en Acaservi) a todas las empresas del Grupo.

Secció Sindical CNT-AIT Acaservi.